11.09.2014    I kveld/natt fikk Vilde valper. Vannet gikk kl. 22, men hun fikk ingen veer så skjønte fort at her var det bare å ringe veterinær da ene morkaken tydelig løsnet. Vi ankom Sørum og Fet veterinærkontor ca kl 23 hvor vi blir møtt av Per Jacob Ølstad. Han fant fort ut at her måtte det til med keisersnitt da valpene ikke hadde beveget seg bakover og gjort seg klar for fødsel. I Ølstad sin vanlige gang så går alt meget fort og alle valpene var ute og på plass i "fødesengen" like før 00. Store livskraftige valper var det. Det var ei som var litt mindre enn de andre, men for en energi og ett livsmot hun hadde. Hun "løp" rundt i sengen og fortalte tydelig at her manglet det noe vesentlig. Pupp. Så fort Vilde var sydd igjen og hun begynte bli litt bevisst, prøvde vi lille frøken på puppen. Hun var tydelig sulten og syntes nok det var skikkelig dårlig gjort at hun hadde måttet vente så lenge. Da vi så Vilde syntes dette var helt greit fikk resten også i seg sine dyrebare dråper av mamma før vi satte nesen hjemover. Alle hadde sugerefleksene på plass og alle spiste godt. Mor hadde tydelig god melk for alle ble mette og var rolige hele veien hjem. Kl 02 den 12/9 var alt på plass og valpene hadde fått i seg enda mere melk av sin mor. Vilde vasket og stelte som hun både pleier og skal. Nå syntes vi tiden var inne for å veie dem. Blir jo ikke helt riktig fødselsvekt, men nesten:

1 jente - 516 gram

2 jente - 481 gram

3 gutt - 507 gram

4 gutt - 467 gram

5 jente - 469 gram

6 jente - 448 gram

7 jente - 321 gram

 

01.06.2014    Magnus, Siena og jeg reiste inn til Norsk Retrieverklubb avd. Oslo og Omegn sin utstilling som ble avholdt i går på Øvrevoll Galoppbane. Vi hadde det igjen kjempekoselig rundt ringen med mange flotte mennesker rundt oss som gjør dagen så koselig :-)

Magnus var først inn i veteran klassen med sine nesten 12 år og imponerte dommer stort og fikk følgende kritikk :

Beautiful dog, fantastic condition for 12 years. Still full of power and enjoying the ring. Good type. Beautiful head with kind expression. Good chest, shoulder laid back. Well angulated. Super balance. Very happy, lovely temperament.

Etter en slik kritikk og i tillegg få CK så kan man ikke si annet enn at man er super fornøyd. Er så stolt av gamle gutten min <3

 

Jeg hadde også meldt Siena, og selv om hun nå bare manglet stor-cert, valgte jeg å stille henne. Hun gjorde det igjen fantastisk og endte opp som 2. beste tispe og fikk cert i dag også :-) Jeg er helt overveldet over hvor bra Siena faktisk har gjort det i ringen. På sine 4 utstillinger så sitter vi igjen med 4 ck, 3 cert, 3. beste tispe og 2 x 2. beste tispe :-D Nesten litt uvirkelig og selv om jeg har feiret disse flotte resultatene, så klarer jeg ikke helt å ta inn over meg hvor bra det faktisk har gått. Gleder meg masse til neste utstilling uansett hvordan det går og håper det fortsetter å være like hyggelig rundt ringen som jeg har opplevd på de siste 4 utstillingene, med en slik stemning så vil man også klare å rekruttere nye utstillere :-)

 

30.05.2014    Da har jeg og Siena vært på utstilling igjen. Denne gangen på Skarnes, hjemmebane og greier :) Siena vant også i dag sin klasse og fikk CK. Etter sterk konkurranse mot flotte Nuch Excellent Touch Of Dina Av Badiras, endte vi opp som andre beste tispe med CERT :))) Dette er som en fantastisk drøm å oppleve å få to CERT så fort. Nå står faktisk Siena for sitt championat :)) Vi blir å stille så mye vi kan fremover da dette er min store hobby.

Vi hadde en fantastisk dag utenfor ringen også med mange "gamle" kjente fjes. Er lenge siden jeg har stilt ut golden på østlandet og må si det var bare helt utrolig artig å få fleipe, snakke og le sammen med goldenfolket igjen :) Så tusen takk til alle rundt ringen for en super stemning.

Tusen takk også til dommer Nina Lönner-Andersson fra Sverige som tydelig likte Siena veldig godt. Utrolig morsomt å få vise hund da man merker dommer liker hunden fra første øyekast :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12.05.2014     Oppdatert forsiden, Siste Nytt og Siena sin side :)

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10-11.05.2014     Da har jeg endelig vært på utstilling igjen og det med stoooor suksess :) Jeg tok med meg Siena, mor og campingvogna og reiste til Hamresanden camping ved Kristiansand. Norsk retrieverklubb avd. Agder hadde utstillingen på lørdag og Norsk retrieverklubb avd. Rogaland holdt utstillingen på søndag. Jeg håper mor vil være med på flere slike turer da hun var til fantastisk hjelp og vi hadde det veldig koselig sammen :)

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11.03.2014    Dette året 2014 har allerede hatt sine opp og nedturer. 21.februar valgte jeg å si farvel til Betty. Hun har, som Ewa, slitt med bukspyttkjærtelsvikt. Jeg har hatt litt problemer med å finne riktig dosering av medisin, hun hadde også tidvis vondt, uten at vi klarte finne ut helt hvor og hvorfor. Dette kan være årsakene til at Betty ble veldig stresset og faktisk ikke helt til å stole på mot slutten. Avgjørelsen min om å la henne få slippe falt da hun bet etter ansiktet til ei 12 år gammel jente, som er god venn av både Betty og oss andre. Det er aldri lett å ta en slik avgjørelse, men for min del var nok dette min tyngste noen gang. Betty så tilsynelatende frisk og rask ut, forutenom stresset hennes. Betty vil for alltid bli husket som en god, men litt gal jente. Hun var av den sorten man kunne gjøre hva man ville med. De siste årene hadde hun fast plass i stolen med meg på min venstre side oppå armlenet. Skulle jeg reise meg, hoppet hun ned med en gang og hoppet like fort opp igjen så fort jeg satte meg :) Du vil for alltid bli husket Betty <3

Oppturen så langt er helt klart mitt nye tilskudd i familien :) Jeg har vært så heldig å få lov til å ta over ei lita golden tispe som heter Begora's Siena. Hun blir 3 år i august :) Hun er ei herlig frøken med mye humor og humør. Utrolig tillitsfull og glad. Hun har så langt vært bare morsom å jobbe med. Hun kunne vært noe flinkere i bånd, men det kommer seg :) Vi har vært på noen ringtreninger og hun går som om hun ble født til å vise seg frem. Hun er slett ikke verst å se på heller ;) <3 så blir spennende da vi skal på utstilling for å høre om dommer er enig med meg :) Første gang jeg så henne så falt jeg pladask. For ett nydelig vesen og jeg syntes hun hadde alt :) Hun er nå sjekket fri på øyne, hofter og albuer. Vi har tatt DNA test av GR_PRA1 og 2 hvor hun er bærer av PRA1 og fri for PRA2.  Velkommen til oss kjære Siena <3 :)

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20.01.2014    Lenge siden jeg har vært her inne nå. Det har vært lite utstilling på oss. Ewa min fikk slippe, 10 år gammel, etter at 4 av mine da 5 cavalier tisper ble rammet av svikt i bukspyttkjertelen i 2012. Mitt nye tilskudd, Molly (cavalier), blir 3 år i oktober og er kun stilt ut som valp 4-6 mnd feb. 2013 og gjorde det kjempebra. Hun ble Best i Rase 2 ganger og 2. Beste Tispe en gang. Håper å få stilt henne ut i år som voksen :) Se gjerne informasjon om henne på siden hennes og bilder av henne gjennom oppveksten :)

Jeg har hatt to cavalier kull og to golden kull siden jeg oppdaterte her sist. De sidene er ikke oppdatert i denne omgang, men det vil selvsagt komme mere informasjon og oppdateringer :)

Jeg har fått oppdatert hjertestatusen til Lene og Betty og laget side til Molly :)

Jeg har også blitt medeier på herlige Melwin (golden retriever) fra Sverige. Jeg og Signe, kennel Bildvin, reiste en liten svipptur til Sverige og fikk hentet ham hjem. Han var da ca 6 mnd gammel. Han bor hos Signe på heltid hvor han trives som plommen i egget som eneste hanne blant mange søte tisper :) Han har selvsagt også fått sin egen side :) Signe stilte Melwin til å få tittelen Norsk Utstillings Champion bare 2 år gammel :) Gjett om vi var stolte da :)

Har også laget egen side til Alvin som eies av Heidi Myrvang. Alvin er hjemme hos meg en gang i blant. Dette gjorde at jeg valgte melde han på utstilling i Oslo 2013. Her tro vi til og ble 3. beste hannhund, fikk CERT!!! og endte opp med å bli Best i Rase junior :) For en dag. Blir nok aldri å glemme dette :)

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

25.07.10    Lagt ut resultater fra helgens utstillinger. Ewa var i stjernehumør. Lørdag ble hun BIR-veteran fikk CK og ble 2. beste tispe. Hun avsluttet dagen med å bli nr 3 i BEST IN SHOW veteran :)))  Søndagen tro hun til igjen, ble BIR-veteran med CK og vant tispeklassen og fikk CERT :))) Hun plasserte seg ikke i BIS-veteran i dag, men for en helg.... :))))

Lene ble også vist frem denne helgen. Hun vant åpen klasse tispe på lørdag men fikk ingen ck.... Søndag vant hun også åpen klasse tispe og fikk CK, men ble ikke plassert i Beste Tispe Klasse..... Nå venter Bjerke så får vi se hvordan det går der :))

29.04.10    Lagt ut et nytt bilde av Tuva, ca 1 1/2 år med snøklump i munnen :)) Lagt ut nye bilder av Betty under "våre cavalierer" og på siden hennes. Gode Emil er lagt ut for salg. Han har bodd hos faren min siden han var 8 uker og vært hos oss innimellom på "ferie" :) Emil trenger et hjem som har god tid til han, da han er veldig selskapssyk. Han er stort sett utrolig glad i andre hunder, blir nesten irritert hvis han ikke får hilse ;)

18.04.10    Emil skal omplasseres/selges. Har nå laget en ny link som heter Omplassering.

08.11.09    Endelig fått hjemmesiden min opp å gå igjen. Har nå oppdatert valpe siden. Her har jeg også fått lagt ut noen bilder av Muffy :) Det kommer flere bilder av alle valpene vi har hatt. Har fått laget en egen minne side, her har nå Nero havnet. Han sovnet stille inn i fanget mitt for et år siden.

07.08.09    Lene fikk 4 flotte valper i dag :) 3 gutter og ei jente. Alt står, så langt, bra til med mor og barn :) Lene var kjempeflink og er veldig flink som mamma :)

31.07.09    Lagt ut nytt hode bilde av Vilde på siden hennes

15.06.09    Vi var hos Magic Charm og parret Lene med Emil 8. juni. Tusen takk Unni for at vi fikk låne Emil. Han er en utrolig skjønn liten gutt og vi håper å få mange flotte små i august.

14.06.09    Oppdatert Siste Nytt

07.06.09    Vilde er øyelyst uten anmerkning i dag :-) Jippi!!! :-)) Lagt ut utstillingsresultater fra forrige helg og denne helgen :-)

21.05.09    Louie og Tim får lov til å hilse alle velkommen på forsiden. Louie er fra vårt første valpekull og Tim er fra vårt andre kull. De er to ordentlig flotte karer. Tusen takk Line og Bente for at dere tar så godt vare på Louie og Tim :-)

21.04.09    Lagt til ny link, Sweet Love Cavalier, under andre linker. Og lagt til Kvadriga under Norske Cavalier sider har også her lagt til kennel Hjertevenn

31.03.09    Lagt ut to nye hodebilder av Tuva som nå blir 9 mnd den 2. april. Billy hilser oss alle på startsiden. Han er bror til Tuva og har vokst seg til en flott gutt :-)

04.03.09    Betty, Tim, Mille og Tassen blir 3 år i dag. Gratulerer så mye med dagen :-))

15.02.09    Lagt inn resultater fra Letohallen

19.01.09    Har laget ferdig engelsk versjon av hjemmesiden vår. Forhåpentligvis er den ferdig uten så alt for mye feil :-)

11.01.09    Lagt inn nye resultater på Lene og Tuva i dag også. Tuva ble beste tispe i dag og, men i dag ble hun Best I Rasen valp :-) Det var bare helt utrolig morsomt :-)

10.01.09    Lagt inn resultat på Lene og Tuva under siste nytt

07.01.09    Lagt til ny link om Mikko og Salsa. Det var en kjempekoselig side Hilde :-)

05.01.09    Lagt inn nye bilder av Tuva. Nå har hun blitt 6 mnd